"TEKNOFEST 2024" BAŞVURULARI BAŞLADI

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST yarışmaları için başvurular başladı.

İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

TEKNOFEST 2024 kapsamında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ve mezunlara yönelik olarak "robot, yapay zekâ, biyoteknoloji, insansız hava araçları, elektrikli araç, otonom, yeni nesil ulaşım, mikro elektronik teknolojileri" alanlarında yarışmalar düzenlenecek. Yarışmalar kapsamında takımlara maddi destek ve malzeme desteği ile başarılı bulunan takımlara ödüller verilecek.

Son başvuruların 20 Şubat 2024 tarihine kadar www.t3kys.com sisteminden alınacağı belirtilen "TEKNOFEST 2024" hakkında detaylı bilgiye www.teknofest.org sayfasından ulaşabilirsiniz.

01.02.2024 45

01-02-2024